Perjantai. Nam!

Rankka viikko takana ja viikonloppu edessä. Ja viikoittainen saunavuoro. Saimme jostain idean hyvästä, helposta ja aiheeseen sopivasta ruoasta, jota emme ole tehneet aikoihin: uunimakkara!

Makkara ei ole perheessämme kovin yleinen ruoka, mutta mikäpä ettei tällä kertaa! Saunomisen jälkeen tekee kuitenkin mieli jotain suolaista ja helppoa, joten mikäpä olisi parempi kuin teemailta saunoineen, makkaroineen ja saunaolusineen.

Tällä kertaa parempi puoliskoni tarttui tehtävään. Uunivuokaan eksyi.
  • Pari grillimakkaraa. Yksi per naama.
  • Juustoa
  • Tomaattia (kotimaista)
  • Sipulia.
Makkaroihin perinteiset viillot, joihin tungetaan juustonpaloja, tomaatinpaloja ja ehkä vähän sipuliakin. Jos jotain ylimääräistä jää, niin vuoan pohjalle vaan. Kyllä ne sielläkin kypsyvät ja maistuvat! Kyytipojaksi maitoa, sinappia ja (ja aikaisemmin tehtyä riisi-)salaattia.


PS.
Vaikka se saunaolut on vieläkin tuolla jääkaapissa korkkaamatta, niin kyllä sekin saunassa kävi. Ainakin 5 sekuntia. Eihän se muuten saunaolut olisi ;-)