Tiistaina repesi taas syömäpolitiikka käsistä. Töiden jälkeiseltä
kauppreissulta mukaan tarttui sipsipussi, joka tuhottiin paremman
puoliskon kanssa yhdessä. Illalla huomasin taas, ettei minulle
tosiaankaan käy mikään suolainen ja rasvainen naposteltava tai ruoka.
Höh.
Illemmalla sain tehtyä meille kuitenkin evästä pariksi seuraavaksi
päiväksi. Koska ehkä pariin seuraavaan päivään minulla ei olisi oikein
mahdollisuutta laittaa ruokaa, piti annoksen olla tarpeeksi suuri.
Pelkkä jauhelihakastike ei siis riittäisi.Onneksi kaupasta oli tullut
ostettua kasvista jos mitä. Jauhelihakastikkeeseen sopii kuitenkin
melkein mikä vaan. Eli
- 400g jauhelihaa.
- 1/3 munakoisoa
- 1 porkkana raastettuna
- pari senttiä palsternakkaa
- kaalia sen verran kuin mieli tekee tai pannulle sopii
- purkillinen (500g) tomaattimurskaa. Yrttimaustettua oli meillä kaapissa.
- ja tietysti sipuli
- ...ja valkosipulia (1 kynsi, tai enemmän)
Freesataan sipuli. Sekaan jauheliha. Paistetaan kypsäksi. Raastetaan
sillävälin porkkana ja palsternakka ja paloitellaan munakoiso.
Lisätään. Hämmennetään pari kertaa ja lisätään tomaattimurska. Annetaan
hautua. Maistellaan. Ihmetellään laimeaa makua. Muistetaan äkkiä
valkosipuli, joka olisi pitänyt freesata sipuleiden kanssa.
Paloitellaan se pian, lisätään, ja toivotaan, että tämäkin riittäisi.
Haudutetaan vielä hädissään ihan rauhassa. Syödään lisää sipsejä,
limpparia ja mustikkapiirakkaa. Valitellaan ilta vatsakivuista ja
vannotaan, ettei syödä enää ikinä epäterveellisesti. Aamulla keitetään
spagettia ja valmistetaan tervellinen lounas.
Kommentit