Tiistaina repesi taas syömäpolitiikka käsistä. Töiden jälkeiseltä kauppreissulta mukaan tarttui sipsipussi, joka tuhottiin paremman puoliskon kanssa yhdessä. Illalla huomasin taas, ettei minulle tosiaankaan käy mikään suolainen ja rasvainen naposteltava tai ruoka. Höh.

Illemmalla sain tehtyä meille kuitenkin evästä pariksi seuraavaksi päiväksi. Koska ehkä pariin seuraavaan päivään minulla ei olisi oikein mahdollisuutta laittaa ruokaa, piti annoksen olla tarpeeksi suuri. Pelkkä jauhelihakastike ei siis riittäisi.Onneksi kaupasta oli tullut ostettua kasvista jos mitä. Jauhelihakastikkeeseen sopii kuitenkin melkein mikä vaan. Eli

  • 400g jauhelihaa.
  • 1/3 munakoisoa
  • 1 porkkana raastettuna
  • pari senttiä palsternakkaa
  • kaalia sen verran kuin mieli tekee tai pannulle sopii
  • purkillinen (500g) tomaattimurskaa. Yrttimaustettua oli meillä kaapissa.
  • ja tietysti sipuli
  • ...ja valkosipulia (1 kynsi, tai enemmän)
Freesataan sipuli. Sekaan jauheliha. Paistetaan kypsäksi. Raastetaan sillävälin porkkana ja palsternakka ja paloitellaan munakoiso. Lisätään. Hämmennetään pari kertaa ja lisätään tomaattimurska. Annetaan hautua. Maistellaan. Ihmetellään laimeaa makua. Muistetaan äkkiä valkosipuli, joka olisi pitänyt freesata sipuleiden kanssa. Paloitellaan se pian, lisätään, ja toivotaan, että tämäkin riittäisi. Haudutetaan vielä hädissään ihan rauhassa. Syödään lisää sipsejä, limpparia ja mustikkapiirakkaa. Valitellaan ilta vatsakivuista ja vannotaan, ettei syödä enää ikinä epäterveellisesti. Aamulla keitetään spagettia ja valmistetaan tervellinen lounas.