Parempi puoliskoni oli hurahtanut kaupan puolivalmispatonkeihin ja sämpylöihin, joten olimme syöneet niitä aamupalaksi nyt muutaman päivän ajan. Patonki uuniin, ja sillävälin pistetään palasiksi kotimaisia tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja salaatinlehtiä. Lämpimän patongin päälle voi laittaa jotain levitettä joka maistuu hyvältä. Meillä oli tomaatti-basilika-tuorejuustoa, ja namia oli. :-)
Mutta päivän pääaihe oli kuitenkin päivän pääruoka. Alkuintron mukaisesti ei ruoanlaitto mitenkään kovasti kiinnostanut töiden jälkeen. Patongit oli todettu hyväksi ja helpoksi ja suht terveelliseksi aamupalaksi, joten päätimme tehdä niitä nyt myös "päivälliseksi". Jotain muuta myös tarvittiin, joten ajattelin pyöräyttää jotain ruokaisaa salaattia. Jääkaappin oveen tulostettu salaattilista (kiitos, Hannele)) pelasti, ja päätin soveltaa riisisalaattia patongin kaveriksi.
- Keitettyä riisiä
- emmentaalia (pistin oltermannia paloiksi)
- keltaista ja punaista paprikaa, puolikkaat kutakin
- maissipakastetta ei ollut, joten pistin hernemaissiporkkanaa
- punasipulia
Kommentit