Torstaina (6.4.) oli taas kauppapäivä töiden jälkeen, ja hirvittävä laiskuus kotiintulon jälkeen.

Parempi puoliskoni oli hurahtanut kaupan puolivalmispatonkeihin ja sämpylöihin, joten olimme syöneet niitä aamupalaksi nyt muutaman päivän ajan. Patonki uuniin, ja sillävälin pistetään palasiksi kotimaisia tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja salaatinlehtiä. Lämpimän patongin päälle voi laittaa jotain levitettä joka maistuu hyvältä. Meillä oli tomaatti-basilika-tuorejuustoa, ja namia oli. :-)

Mutta päivän pääaihe oli kuitenkin päivän pääruoka. Alkuintron mukaisesti ei ruoanlaitto mitenkään kovasti kiinnostanut töiden jälkeen. Patongit oli todettu hyväksi ja helpoksi ja suht terveelliseksi aamupalaksi, joten päätimme tehdä niitä nyt myös "päivälliseksi". Jotain muuta myös tarvittiin, joten ajattelin pyöräyttää jotain ruokaisaa salaattia. Jääkaappin oveen tulostettu salaattilista (kiitos, Hannele))  pelasti, ja päätin soveltaa riisisalaattia patongin kaveriksi.

  • Keitettyä riisiä
  • emmentaalia (pistin oltermannia paloiksi)
  • keltaista ja punaista paprikaa, puolikkaat kutakin
  • maissipakastetta ei ollut, joten pistin hernemaissiporkkanaa
  • punasipulia
suolaa en laittanut, eikä salamimakkaraakaan ollut, joten noilla pärjättiin. Maistelun jälkeen... hmm, suolaa en viitsisi itse laittaa, mutta salamimakkara, tai mikä tahansa liha tuohon kyllä kävisi hyvin. Ehkäpä tähän tulee joskus palattua hieman soveltaen.