Eli sunnuntaina 2.4. ruokalistalla oli uunilohta ja perunamuusia. Tarkoitus oli alunperin tehdä jotain silakkaruokaa (joku vuokajuttu), mutta kaupan tiskillä ei sitten ollutkaan silakoita missään muodossa, tai ainakaan tuoreina fileinä.. Ne mokomat. Sävellä siinä sitten kaupan tiskillä seisoessasi päässä pikaisesti päivän ruokalista uusiksi. Noh, uunilohi on aina helppoa ja nopeaa. Perunamuusi myös.
Eli:
Perunamuusiin tarvitaan
- perunoita
- suolaa
- maitoa (tai perunoiden keitinlientä)
Kuoret pois perunoista, perunat palasiksi ja kattilaan kiehumaan. Kun perunat ovat kypsiä, otetaan (tällä kertaa) liemi talteen, muusataan perunat ja kaadetaan lientä vähän kerrassaan takaisin ja sekoitetaan kunnes muusi saa sopivan koostumuksen. Koostumuksen näkee silmällä ja tuntee kädellä. Maustetaan lopuksi pienellä määrällä suolaa. Suolaa kannattaa laittaa todella vähän. Niin, ettei se edes maistu. Jos ruokailijat haluavat lisää suolaa, sitä saa meillä pöydästä.
Uunikala
- Pala lohta. Ostamani taisi olla jotain 700g.
- Paljon tilliä
- Hieman sitruunapippuria
Kun kala on uunissa, voi sillävälin tekaista vaikka tuon yllämainitun muusin, tai vaikka musikkapiirakan, kun kerran uuni on lämmin. Mustikkapiirakkapohjaa en ole jaksanut vielä vääntää itse, vaan olen ollut laiska ja ostanut kaupasta. Ehkä jonain päivänä. :)
Lopputulos:
Hyvää tuli, ja kalasta riitti kolme kertaa lounaaksi, ja isosta muusista vielä seuraavankin päivän aterialle. :)
Kommentit